Friday, February 3, 2012

Rezeki Itu

Ketika blog ini ditulis..saya rasa sangat sebak dan terharu...
Saya dapat baru dapat berita kakak saya mengandung lagi...
alhamdulilah rezeki dia ...anak yang ke 7:)
anak dia semua rapat2...sgt subur..saya ada 5 org adik beradik...
saya ada sorang je kakak..saya anak ke 2..
adik perempuan saya yang ke 3...yg ke 4 lelaki (belum kawin)
yg ke 5 adik perempuan (sekolah lg)..
Yang dah kawin 3 org je...kakak ada 6 org anak..anak dia yg sulung baru darjah 4..
adik saya dah 2 org anak..baru je bersalin haritu..
saya tumpang gembira bila family diorang makin berkembang..:)
kami adik beradik sgt rapat...
Anak saya dan anak kakak ada sebaya...Anaknya yg sebaya dgn anak saya tu..
ada 3 org adik lg dibwh..
coming soon sorg lagi...masyallah..jauhnya nak kejar kakak =))

Entah napa...saya rasa sebak...family saya tau saya sedang berusaha..
mak pon tahu...bile org lain yg berharap..org lain pulak yang dapat...
itu rezekinya..:) org lain...kenkawan...kalo saya dpt tau diorg mengandung..
saya ok lagi...Tapi kalo my family...saya xleh tipu..saya terasa..
bukanla rasa jeles..tp feeling yg sebak sahaja...tentu kakak xnak cite lebih2..
takut saya terasalah tu..:)

Ya Allah..buangla rasa begini..aku juga manusia biasa..ada rasa & perasaan..
kuatkanla ku tempuh ujian ini....

9 comments:

yannie bunny said...

salam kak mag,

jgn bersedih ye. xpyh kejar pn. ini bukan 1 pertandingan. sumanya rezeki Allah.

sy rs adik sy yg nk kawen xlama lg pn mst wife dia pregnant dulu. sy ni tahlah bila. tp sy jugak yakin, Allah tu Maha Adil. 1 hari nnt ada bahagian sy pulak...

kita sama2 berdoa ye.mntak byk2 ngn Allah, semoga DIA tunaikn impian kita bersama. Insyallah ;)

mag said...

tq yannie..insyallah..kita kene yakin dgn Allah:)

A*nY said...

kita Ttcian, mersai hal yang sama,

sabar ye...

mag said...

TQ Any...:)

Umaira + Umar said...

salam kenl dari umaira,

Umaira dah follow blog kamu.

Mag,kita tak leh tipu perasaan..
mcm mane kita pujuk hati ni, tak lama pas tu..mesti perasaan tu datang semula. Sy pun penah begitu, bile dgr kawan2 opis yg pregnant...dilubuk hati saya ni terasa sedih sbb kenangkan bile la saya akan jd seperti mereka yg bergelar seorg ibu....Sebak di hati, Allah saje yg tahu...Selalu mengadu kat Dia.

Hanim Salleh said...

amat paham perasaan itu ....
Pernah masa raya adik ipar kabor dia tak boleh balik pasal preg n dalam masa yg sama dia umumkan gud news... i apa lagi terperap dalam bilik nanges2... smpi kena marah ngan en hubby pasal mcm buat perangai...Tp perasaan sedey tu bukan boleh dicop cop..kan...?

mag said...

ok..tq..
perasaan tu xleh ditahan2..bukan kita nak buat2 mengada2kan.hehe

Hanie Nahar said...

Sama dengan saya, kakak saya anak dah 6 org, macam senang je mengandung sebab dia dah banyak kali cakap nak stop. Hati saya sikit terusik tapi bukannya cemburu cuma terkenang nasib diri :(

mag said...

rezeki org x sama...
jgn sedih hanie..saya percaya rezeki kita akan sampai jugak nanti...

kakak saya pon dh ckp byk kali nak stop pregnant..x terstop jugak..biarla..anak kan bertambah murah rzki :))
saya sentiasa bersiap sedia emosi saya kalo2 dia pregnant lagi no 8...
mudah2an saya boleh tabah