Monday, April 23, 2012

Kisah yang sama

Saya sambung kisah treatment yang lepas...
my 2nd apoiment dgn doc, selepas makan clomid.
Alhamdulilah..ada 3 biji telur yang besar dan cantik2..
ada 2 biji kiri dan 1 biji kanan..xtau ukurannya berpa..
sb saya pun lupa nak tanya...:D
sebab sgt teruja tgk telur yang cantik tu..

Doc syorkan saya cuba cara natural dulu...x perlu IUI.
Bagus gak doc ni kan..x pikir keuntungan..
mungkin sb dia doc senior yang byk pengalaman..
dia suruh saya kerap bersama dlm tempoh 24-36 jam selepas dia bagi
suntikan pecahkan telor...

Dalam hati..camnela saya nak memujuk suami balik 2 hari berturut2 ni...
Sebab dia baru je balik 2 3 hari lepas.. Bukan apa..takut suami x mahu..
perjalanan memenatkan...tambah lak keje dia yang mmg penat dipelantar...
Saya doa banyak2...

Malam tu..saya karangla msg berbunga2...kisah treatment kat suami..
Dan kisah x perlu buat IUI. Save duit..hehe.
Maklumla..saya buat treatment bukannya melalui hospital gov.
Walaupon saya ni kakitangan kerajaan.
Saya tiada pilihan lain. Hospital gov perlukan komitmen suami isteri.
Suami saya jauh...dia xdapat hadir kaunseling dan blalala...
Dgn klinik swasta ..masanya lebih fleksibel..malam pon bole..
pukul 1 pagi pon belum tutup tau...klinik ni..:D
Inilah pengorbanan kewangan kami suami isteri..

Ok..back to my treatment story...
Selesai pujuk memujuk...suami setuju balik...
Sabtu dan ahad. Lega!

Sabtu..pukul 5 ptg hubby msg:-

Sorry ibu..ayah x dapat balik..
keje belum siap..esok audit datang..
banyak belum setel..
Saya nak nangess...saya pujuk jugak dia balik..tapi dia x reply...
huwaaa....
Pukul 8 tetbe ada hon kete kat luar..pergh...hubby main2kan saya...
smpai hati..lega sgt...:D

Mudah2an ..segala berjalan lancar dan baik...
Hanya Allah yang tahu apa yg saya harapkan..Doc bg tarikh buat UPT dan
tarikh baru apoiment kalo period...(harap2 x periodla...)
Aminn...mudah2an dipermudahkan...

4 comments:

::EIDA:: said...

Amin.. semoga ada rezeki untuk awak..... =)

PutriesNoora said...

amin ya Allah..amin!=)

mag said...

tq eida..tq putri :D

saya doakan kalian juga...

Umaira Umar said...

saje jer hubby awk gurau2...
Aaahhhh...kalo sy pun haru gak...
yer la TTCians mcm kita ni bukan senang nak jumpa telor yg cantik.
Mmg teruja sgt bile doc jumpa telor kita yg cantik sebegitu...