Friday, December 5, 2014

Gagal..gagal lagi (2nd IUI)

Dah nak masuk 3 kali period pun... lepas IUI aritu gagal
Ni tengah duk menunggu jugak cik P dtg ni..cd 20 dah skrg
breast dah bengkak...

Dalam tempoh 2w (iui) saya alami sengugut teruk..sakit2 pinggang..tapi xde bleeding pon..
mungkin tanda2 x jadi tu dah ada..saya dah redha..
nak kata buat keje berat..xde pulak..dah x de rezki....


Lama saya x updated blog ... malas..no idea..clueless

Sebenarnya saya bagi masa kat diri sendiri tempoh 'bertenang' ...
bertenangla sangat kan..
sejujurnya saya kecewa dan jiwa parah bila tahu dah gagal tu...
Kecewa .kecewa..sedih mmg sedih..tapi saya x menangis... berjaya menahan tangisan ....
Saya cepat sedar segalanya sudah ditentukan Allah...
Masih belum untuk saya..rezeki itu masih belum tiba....
usaha lagi MAG!
Berehat seketika dari sebarang treatment dan mencari kekuatan fizikal dan mental
nak sambung tahun depan...

Banyak benda saya tengah pikir untuk sambung rawatan akan dtg ni..
antaranya kekangan masa sebab tugas keje ..my bos nak beranak..my click nak kawin..
saya sendiri nak sambung treatment..
lelama tutop pulak unit saya ni kang :P
dan yang paling utama - peyumbang sperm - my hubby keje yang tak menentu ni skrg ni...
sangat sangat sibuk....ulang alik ke sabah
nangesssssss...

saya?? pening ..jiwa x tenang..
biarla dulu..pelan2 Plan...
susah sgt cuti tanpa gaji...rehat duk umah dendiam...
(ikutkan hati mmg ler...pikirkan utang2 terus cancel)

Sedang berkira2 nak buat IVF ... 2 kali IUI cukup la kot...
Umur pon makin meningkat...
Anniversary ke 9 pada 10hb ni....veteran dah rasanya...

mudah2an allah tunjukkan jalan yang terbaik untuk kami Aminnn....

7 comments:

sweet tooth said...

mag, tenang2 dulu... i pon sbb tuntutan keje n schedule suami, memang postpond treatment ti nxt year. but as u said, umur dah makin meningkat... huuuhuhuh...

nuriz iman said...

I feel u mag, Allah bagi take a break, so lets take a break, kalau kira soal umur tu memanglah..tapi kita hanya hamba Allah yang tak tau masa hadapan kita,jadi put aside yang negatif2 tu, fikir positif je..start over again, usaha selagi ada peluang..semoga murah rezeki mag selepas ni..Amin..

Atie Nash said...

hi mag..
stay strong okay.
I am proud of u for being so positive.
In shaa Allah, usaha akan datang lebih berhasil
Keep praying, keep TTCing bebeh!

ieda jeff said...

Rehat dulu..bagi hormon stabil n body ready tuk treatment lagi.Apapun jgn mudah mengalah....setiap yg berusaha pasti akan berjaya. Insyaallah...

mag said...

tq semua yang beri sokongan...Inshallah saya akan terus positive:))

Ida Puanstoberi said...

1st off all - Happy anniversary yang ke-9..

2nd - takpe..kita bersabar. InsyaAllah ada rezekinya nanti..kita berdoa bebanyak :)

Noriz Today Bahagia said...

Insyallah mag, next year cuba lg. Mn tau bole prgnt naturally kan.