Wednesday, June 6, 2012

BBT dan OPK

Akhirnya seru itu telah tibe..
mcm dah agak lambat ..tp dari x buat lansung ..okeyla ni kan...
saya baru nak mula..baru mencatat suhu hari yang ke 3...
graf pon xde rupa lagi..:D
OPK otw..dah order kat hamilcomel..lom sampai..
harini sampai la kot..
tgh terkial2 nak belajar kat forum ratuhatiku..
mcm kelakar pon ada...sakit pale nak cume memahamkan satu persatu...
rasa xpuasati kalo xbertanya secara direct kat org yg ada pengalaman2 tu..
nak je saya mintak no tel .... website f.friend tu saya tgh cube memahaminya lagi..


Dah lama tinggal sekolah ni..rasanya otak ni x berkarat lagi...:)
apa yang saya buat...2 - 3 hari...saya catat suhu tulis kat handphone ke..
pastu baru tulis kat ff tu...macam x rajin nak bukak ari2...
jgn terlepas Ovulate sudah..ahaha
Eh..nak tanye...BBT ni xde ke applicationnya kat smartphone? nak je donload senang sikit..
kalo ada...bgtau ek

Kat sini sure ramai yg otai2 berBBT kan...jgn lokek kongsi ilmu ye..:D
Since saya berehat lagi dr sebarang treatment..dan 2 cycle dah rehat ni..
harap2 sekali buat treatment balik...terus berjayala kan...(insyallah)
Ini alternatif lain untuk saya...BBT perlukan commitment...
rajin catat suhu..jgn terlupa..nanti graf x cantik...
Period saya regular...saya harapkan seronokla berBBT ni...
yelah..selama ni main redah je...egg white tu selalu je jumpe..
xpernah pon take note..normally taim tu mmg BD la...sb saya mmg tau
taim tu subur...

Selamat mencuba mag..;)

5 comments:

Siti Nursyuhada said...

selamat berbbt ye.. sue dah tinggal lama dah teringgin gak nak buat balik.. tgk laa cycle depan ntn... hu3 sue stop sebb xleh nak kawal emosi laa bila suhu turun... hu3...
app dalam hp ada... cuba jer taip period ke ... ntn dia ada keluar yg boleh detect ovulution kadang ada gak yg ada utk BBT... taip bbt pon boleh gak kat search app tue cuba laa


psss: jom laa follow sue

mag said...

sue..nak follow tapi xpaham sgt goggle + tu..hahaa..nak klik yg mana utk add?

-dya nadia- said...

f.friend utk mobile phone ada.nama software die ff mobile..

mag said...

tq nadia..:)skrg jugak..saya cuba:D

Siti Nursyuhada said...

nie url sue

http://aswith4kids4ever.blogspot.com/