Tuesday, December 18, 2012

Mengapa?

Salam..apa kabar semua..lama mendiamkan diri..
Tajuk entri taida kene mengena dgn tajuk...
xde cite menarik sgt sbenarnya...:)

Saya sebenarnya tgh terasa...
tapi apa2pun kita tetap kene senyum kan...
seorg kawan saya x nak bgtau dia dh mengandung..sb takut saya terasa..
kawan saya ni anaknya baru setahun...
dia tau saya sdg menunggu rezeki....bile dia tau saya ni tgh berusaha...
dia pon takut agaknya kalo lambat dapat anak yg ke 2..
lps tu..tup tup...saya dgr dari kwn yg lain dia baru je ngndung...
tapi siap pesan dgn kwn lg 1 ni..jgn bgtau saya lagi...
saya think positive je la...mungkin kandungannya masih baru..so dia x nakla war2 kan lagi...

Hmmmm...what so say ek...jauh sudut hati saya tau...org disekeliling saya ni
sgt2 la 'menjaga' hati saya ni...smp saya rasa terkilan..
kalo nak ikutkan saya bole terasa krn org lain dah mengandung sdgkan saya ni belum..
dah berpuluh2 org dah kat opis ni rasanya....
apa yg nak saya cemburukan....semua tukan rezeki orang...
bukannya kita boleh aturkan semua ni..bukannya kuasa kita..


Yang paling terasa ..saya ni mcm satu role model'.. org yg pernah ada anak..pastu susah dpt anak lg..
pastu pakat masing2 xnak merancang..biarla anak berderet pon..sedih tau..
sedih sgt rasanya..


2 comments:

Ummi Najla said...

Mag, u such a role model in how u treat yourself to be strong. Mag kuat dalam usaha positifkan diri selalu dalam berTTC which bukan semua orang mampu nak berada dalam situasi 'macam mana aku nak berhadapan dengan semua ni?'. Saya sendiri kan asyik terfikir-fikir juga situasi ni bila naik kerja nanti coz kawan2 kiri kanan depan blkg sedang pregnant ank first. Saya tak kisah sbnrnya tapi kdg2 terkesan juga :)

mag said...

Ummi..saya cube sepositif yang mungkin. saya sedar sedang diuji. Ujian hanya diberikan kpd org yang tertentu shj kan..saya rasa bersyukur..x mengapalah...

Kalu org tanya saya bile nak tambah anak..saya x pernah selindung menjwp..saya jwp jujur belum rzeki lg..xpernah saya mengelak jwp atau malas jwp atau mencari alasan lain..jauh sekali nk sakitkan ati org yg bertanya tu...tu saya heran..mengapa saya dibalas begini..

saya juga kagum dgn ummi. tambah pulak ummi merasai kehilangan.Dugaan dan ujian yg hebat..Insyallah...ada hikmahnya apa yang terjadi pada kita ni..:)
sama2 kita kuat ok...:)