Tuesday, January 8, 2013

Perjalanan Baru di Tahun Baru

Saya belum wished selamat tahun baru pon lagi..:)
x terlewat lagi rasanya kan..:)
ada azam baru ke kwn2? saya tak ada...
azam bagi diri saya adalah DOA..
bukan ke hari2 kita berdoa...sama je la tu kan...
kalo target nak dapatkan sesuatu kita mesti susuli dengan doa serta tawakal...
betul x?

Saya agak sibuk awal tahun baru ni...sebab anak saya..
the only one doter tu...:) buah hati pengarang jantung tu..dah tahun 1.
ciannya anak dah darjah 1 masih xde adik lg kan...
perancangan allah....x mengapala...:)
Saya cuti hampir 2 minggu bermula hujung Dis haritu..smpaila anak saya sekolah..
saya hantar dan teman dia 2 hari suntuk di sekolah...
pgamalan yg menyeronokkan dan meletihkan..sb tunggu dari pagi smp ptg..
pagi SRK petang pulak SRA..
saya uruskan sorang2...no daddy ..sb anaknya sememangnya susah cuti dan berkeje kat PD.

Bile parents dtg bawak anak2 dtg berderet2...hati tersentuh jugak..
ada yg mak bapak yg tanya saya anta anak no berapa darjah satu ni..
hehe:) saya jwp anak sulung...mmg betulla kan..anak sulung..adiknya belum keluar lagi..hehe

Anak saya anak manja...kalo sorang mcmtula...nak x nak kita xboleh nak elak...
saya sgt riso dia menangis...alhamdulilah..
no crying maying....mudah keje ibu...
ptg ada liat sikit nak ke sek agama....tp mmg kene paksa..saya nak ilmu dia seimbang...
kalo ada rezki...darjah 2kalo ada kekosongan..saya nak dia bersekolah pagi dan ptg terus disekolah yg
sama...saingan amat sengit skrg kwn2...bukan senang nak masuk ..selection ada exam bagai...
bayangkan anak2 akan dtg...budak2 makin pandai...parents betul2 kene mainkan peranan..
dalam masa yg sama kita x boleh push anak...get ready bila masanya tiba ok:)
termasukla saya:)

Ok..stop cite anak sekolah ni..arap2 xdela yg terasa saya cite psl anak ni ye..
ini adalah pgalaman seorg ibu dan seorg ttcian jugak...:) bukan mudah..perasaan saya ni.. dibahagi2kan..
serba serbi nak kene pikir ...

Seperti yang telah diceritakan entri lps...saya teruskan usaha tahun ni...
next apoiment Khamis ni....saya dah period on time...day 3 nak gi scan..
dua..dua..doa...doa..banyak2...cyst tu dah hilang saya saya bole buat treatment selanjutnya..
saya bercadang nak buat IUI. kali ke 2. doakan saya ye kawan2..:)
ohye...nak cite...saya baru nak mencube lumiglow...ada yg dah pernah cube??
saja nak cube..hehe..  ;)


2 comments:

Suwaibah YS said...

salam perkenalan..
selamat tahun baru :)
semoga tahun ni lebih bermakna

mag said...

salam perkenalan suwaibah..:)
semoga tahun ni kita sama2 diberikan rezeki..aminnn:)