Friday, May 4, 2012

Counting days


Saya telah berjanji dalam diri sebenarnya..tak nak mengira hari...
biarla masa berjalan sendri...x yah tgk2 kalender bila nak buat upt...
biarla tetiba period (kalo period)
biarla tetiba mengandung (kalo mengandung)
x suka counting day...x suka mengharap...

Dulu.....
masa bujang..period saya x kisah tgk kalender pun....xde buat catatan pon..
percaya atau x..sbelum kawin..saya x pernah kisah tentang period saya...
teratur atau x..tak tau..buat dek je..
yg saya tau..setiap bulan dtg period :D
cycle brpe hari stp bulan x tau ..x pernah saya cari info di forum..di blog2 ..isu kehamilan..
sebab x sempat...saya bunting pelamin..
dua minggu seblum nikah saya period...mungkin timing kene...
saya mengandung....alhamdulilah rezeki..
Bila badan dah x sedap..saya ingat demam..pening dan x bermaya..
no upt dirumah pon...saya gi klinik sebab ingat demam..:)
Sampai klinik...doc sruh buat upt...double line..saya terkejut..
x excited..x teruja..perasaan sgt pelik..
saya cakap kat doc..''saya baru je kawin'' ahahah
sengalkan..tu pengalaman saya dulula...

Sekarang
takosah cakapla...
dah berapa kali beli pregnancy test tu...
dah berapa kali tgk kalendar
dah berapa kali buat treatment...haha

ok..kembali kpd cerita perenggan pertama td...saya skrg cd24.

kalendar tetap jengah walupon dgn ekor mata je..haha
suami tanya bile waktu subur sebab dia tau dia kene balik..
xtau nak jwp apa ...saya jawap..kalo mengandung xyahla balik..ahaha
teruk x?:D


5 comments:

::EIDA:: said...

Beza sehari je kita.. Ida hari ni CD25.. =)

A*nY said...

setiap org ade dugaan masing2 kan....
insyaallah rezki kamu nanti

mag said...

insyallah...saya ok je..cuma kenkd dtg mood sengal..:D
insyallah kita kene selalu mohon dariNYA..mudah2an..ada rezeki buat rakan2 di sini juga..:)

Puan K said...

Insya'Allah... mudah2an berhasil cycle ni... aminnnn~~ :)

Siti Nursyuhada said...

samalaa ng saya.. masa dlu xkawen datang period bila pon xkisah main bocor jer... bila dh kawen nie dh sibuk2 kira waktu perio laa wkt subur laa siap dh tahu nak period standby pad siap2... dlu kalu bocor pinjam kawan jer... teruk kan....


sekurang2nya akak masih beruntung sudah punya seorang sya juga berharap kalu sy dapat sorg pon sy dah puas.. biarlaa anak2 sy yg lain tunggu sy kat syurga ntn...
(Menitis air mata ketika menulis ini)