Tuesday, February 11, 2014

Rezeki Itu Part 3

Rezeki Itu Part2
Rezeki Itu

Ini kisah happy.. :)) tuah kakak saya..rezeki anak2 dia...

Baca kisah dari mula link di atas ye...
Kakak saya mengandung lagi anak no 8!
Dia merancang...tapi tuhan yang menentukan..
betapa dia tengah runsing sekarang..x cite dgn mak lagi..takot mak bising..hehe
saya malas nak cerita panjang camne dia merancang tu..tapi secara rambangnya boleh saya katakan dia x merancang betul2...hehe

Saya tumpang gembira je la:)
Saya pernah tulis sebelum ni..saya x nak terasa ..seandainya dia mengandung lagi slps no 7 tu..
Ha...ko....mmg ya..ada lagi rupanya..
Saya??? Alhamdulilah..ok je...
seronok anak buah makin bertambah...
Saya dan kakak saya mmg rapat..dia anak no 1. saya no 2.
kami selalu berjumpa..anak2 dia ..anak2 saya jugak..
anak saya yg sorg tu panggil dia mama..anak2 dia panggil saya ibu. adik saya no 3 anak2nya panggil mummy..
See...alhamdulilah..bukan rezeki saya tapi still rezeki family saya.

Sambil tengah menggaru kepala ni..duit raya makin bertambah tahun ni untuk diberikan pada anak buah..
10 orang!! termasuk 2 orang anak adik saya.hehehe
Terpikir jugak ada lagi ke anak dia tahun depan??
kalo ada saya sambung lagi entri saya ni Rezeki Itu Part 4 :))

Keluhan hati kakak saya ni..ni risau tanggapan org..dah mmg org asik tanya kat dia pon..
x nak ikat ke..x nak stop ke? cukup ke belanja?
dll . macam2 orang kita ni kan...xde anak tanya...ada anak tanya..
anak ramai..tanya..semuala serba x kene ..
xpernah nak pikirkan perasaan orang...

diorang kene ingat...
Jodoh. Anak dan Mati tu RAHSIA Allah.

3 comments:

Hanie Nahar said...

iyela...anak ramai pun org susah hati utk kita, x ada anak pun org susah hati utk kita...x paham! Tapi, kakak saya pun macam kakak MAG, anak dia dah 6, bkn x plan tapi x lut semua kaedah2 tu. Suka juga bila byk anak buah, bila dia pregnant saya yg sibuk bayangkan mcmn muka anak dia nanti :D

mag said...

Hanie - anak buah ramai sampai saya sendiri tersasul2 sebut nama diorang... terkeliru :D

iya said...

wahhhhh.rezeki dia nyerrr.seronok dgr. :) semoga baik2 saje semuanya and rezeki kita pula pasni.ameen ^_^

mulut org biar aje.hehe