Tuesday, June 10, 2014

Buat apa yang kita suka

Period dah datang ... :)
cd3 arini..

Sepanjang tempoh rehat dari treatment ni..selain rindu kat doctor..saya rasa rindu pulak kat
perasaan teruja ber treatment...rindu nak tvs..rindu nak makan ubat (eh ye ke?))

Sekarang saya melibatkan diri dgn biz kecil2lan (bukan MLM yee) 
Saya mula jual tudung..saya carik kain..saya carik tailor..
kalo nak untung lebih ..saya potong kain..saya nak jadik serba boleh..cehhwahh..
kalo ada mesin jahit tepi ..saya nak buat semua la pendek kata..
saya uruskan dari A - Z...nak carik tailor pon bukan mudah..
pgalaman ni saya anggap proses saya nak belajar berbissnes...
tak sangka jugak dari main2 mula jadi serius...Alhamdulilah
dapat banyak sambutan...kalo x cuba mmg x tahu..mmg x sangka..

Dah lama berniat nak serius berbiz ni..tapi takot nak mencuba..
takut rugi..tapi saya berjaya mencabar diri sendiri..
Orang lain rasanya ramai boleh buat..tapi bagi saya ni..
ini kejayaan peribadilah kiranya..saya berjaya mencabar diri sendiri ..
Saya ni penakut dan lembik..(kata org ):P skrg dah berani mencuba..
alhamdulilah..

saya happy apa yg saya cube buat ni..
xde promote sgt pon...kenkwn yg mana tau..taula..saya menjual shawl..
sb saya x promote beria pon kat online..ada kat igram je..fb x taruk..
kwn2 opis yg selalu beli akan beli lagi..so dah dapat pelanggan tetap ..
ok la kan..mudahkan keje saya..baru2 belajar beniaga:))
kalo ada modal besar..boleh la promote beria...
ni shawl dah abis nak tunjuk shawl kt fb pon segan..:D

Bukan nk cite psl bisness pon sebenarnya ni.. 
Hikmah yang tersembunyinya ialah saya kurang piki pasal ttc...sibuk pikir untung dan modal je...:P
Pastu saya mula dapat ramai kawan...best rupanya...leh luaskan pergaulan...
bukan ke banyak hikmahnya tu??
Saya mula enjoy apa yang saya buat sekarang...kawan2 opis dah mula kenal..
nampak sangat selama ni katak bawah tempurung ye tak?? 
Otak pulak mula kreatif...pikir macam2..nak buat design itu dan ini...

Jauh sudut hati bukan x pernah pikir tentang TTC..always thinking..
kalo ada rezeki mmg nak teruskan secepat mungkin...tapi buat masa ni
masa dan keadaan belum mengizinkan...hubby pon selalu outsation...
saya bersyukur...saya tau..ada hikmahnya..saya bukan x de anak...dan saya taklah tamak..
Perasaan seorang ibu dan perasaan seorang isteri - saya x nak berputus harap
nak menambah ahli keluarga...
Ada masa saya akui ...sangat down .. sangat kecewa..
sampai pernah terpikir...agaknya saya ni mmg x leh mengandung naturallly ke??
ngapa smpai skrg lom ada lagi??
mcm2 piki....smp penat..

Inshallah masanya akan tibe...
saya YAKIN rezeki Allah masih ada untuk saya dan suami..
Allah masih ingin menguji ...saya x perlu berburuk sangka ..

Ameen..

3 comments:

ILY said...

Bagusnya Mag rindu nak buat treatment. Hehe. I ni dok rasa malas jek nak sambung treatment. Huhu.

mag said...

malas2 xpe...tapi jgn sampai give up tau... hehe

cinet said...

Betul...buat apa yg kita suka boleh distract kita dr asyik dok pikir jer kan...hilang sikit stress...;))