Tuesday, August 19, 2014

Tukar Tempat Lagi

Perjalanan TTC diteruskan... dah lama berehat dan berdondang sayang..
usaha diteruskan..

Akhirnya...

Tukar doc lagi...sebenarnya x la suka beralih arah ni ..
ikutkan Pieces bintang yang sehidup, semati, seia sekata
atau pendek katanya SETIA... :P
Tapi setelah bermusyawarah dengan suami akhirnya sambung ke Hukm - MAC
under doc Prof Zainul Rashid..Ref letter mmg dah ada lama...bawak je la...
Ohye appointment mmg lama dah buat b4 raya aritu...

Make it short story..appointment dah selesai ...natural cycle je kali ni...
& x de ambik clomid pon
D 10 - TVS cek telor ada banyak tapi xberpa besar ET 6.3mm
D 12 - TVS + ovidrel ET 8mm & telor 19mm sebiji
Doc kata okla... without clomid dapat cmni...Hmm..xkisahla...
janji dapat buat apa yang patut..

Doc prefer saya jump terus ivf..saya nak try lag sekali iui...
baru try sekali iui kot... xpela try lagi sekali...
Injection pecahkan telor buat sendiri aritu..kat umah...sebab nak bagi peluang
telor besar lagi...dan dapat tebalkan ET sikit lagi...
Inshallah...mudah2an ada perubahan baik...
Pernah ada pgalaman injit sendiri sebelum ni....yakinkan aje..
x sakit pon:))

Masa appointment tuari mula2 doc zainul xde...yg incharge 2 doc pompuan..
Dr Mashita dan sorang lagi tu free hair..
x tahu apa nama doc.panjang lebar kene cite my history ttc yang long journey ni..
Maklumlah i kan veteren...
Tunjuk semua report2 dan result2 yang ada..
Puasti doc dapat dengar betul2 dan doc x rushing pon..maybe patient x ramai...
Masa nak balik tu...doc zainul masuk..panggil sekali lagi...haaa...kene cite balik dari A - Z
heheh...

Next appointment tunggu lps period kalo xde rezki.... mintak2 x periodla kan...


soo..gogo caiyokla kan...x reti2 lagi ..hehe

Saya x nak stress..nak relax2 je ... malas nak story mory psl ttc ni wpon kat knkwn baik

byk cite..banyak piki dibuatnya...biarla segalanya dengan Izin Allah..
ada rezeki kami..Inshallah...

saya x kene soalan cepu emas masa hari raya...rupanya kene di umah open house..
poodacitt ingatkan terlepas...mcm2 org kata.....
merancang ke ..itu & ini..
saya x jawap apa2...sengih je..macam kerang busuk

3 comments:

Anonymous said...

bertabahlahh dikk..btw,suke ayat 'i kan veteran'

mag said...

mmg veteran pon...berlagak je muda:D

Pamela Rn said...

semoga berjaya :)