Wednesday, October 1, 2014

Kisah CD5

Now Cd5...
Masuk hari ke 4 on Femara (2.5 mg x 2biji)
Kali ni x ambik clomid sebab ubat tu kurang respond dgn my body, pengalaman sebelum ni la...
try Femara pulak..(x pasti ejaan tu betul x)
Next appointment 7 Oct (Selasa) for tvs sedang elok je selepas cuti raya haji

Kalo telo ok..semuanya ok..inshaallah lepas hari raya haji...
bole proceed dgn IUI - my 2nd iui..
harap2 semua ok..folikel pon x liatla nak bkembang dan membesar..mudah2an..
dipermudahkan urusan.... agaknya doc nak bagi ubat injection apa ye...
dlu saya pakai Gonal -F..injection dia mcm pen tu..:)
1st buat IUI dulu buat tahun 2011 dekat Klinik Medina under doc Marsita ...uihh lamanya..quite nervous nak buat semula ni....

Doakan saya semuanya ok...diizinkan telor berkembang pesat dengan jayanya....
Apa persediaan saya ek kali ni??
xde apa pon...cuma makan multiv + folic acid je mcm biasa...
fizikal + mental?? not well prepared lagi ni...kene lebih byk mohon padaNya...
InshaAllah....Aminnnn

7 comments:

sweet tooth said...

smg Allah permudahkan...smg ada rezeki mag kali ni...amin...

mag said...

tq sweet atas doa ..amiin...
mudah2an urusan sweet juga dipermudahkan :)

Erin Reen said...

mag, semoga dipermudahkan...
Biasanya kalau x response dgn clomid akan response baik dengan femara. InsyaAllah..
Dulu erin buat IUI doc bagi Puregon. Ade pen jugak. 2nd IUI doc bagi Humog pulak. Erin response baik dengan Puregon. Dengan Humog telur tak gebu sangat.

Good luck! ;)

mag said...

tq Erin....
harap2 femara fine with me...
duli 1st iui gina Gonal F..kalini xtau lagi doc nak kasi apa...
nak mintak puregon pon ok gak kan..
inshaAllah....

Ina Haireina said...

Semoga dipermudahkan segala urusan dan dipermudahkan rezeki zuriat kalian..aamiin..

Noriz Today Bahagia said...

good luck... semoga folikel mag cun-cun. macam saya CD17 folikel paling besar 10.5mm je. Semoga kita berjaya!

mag said...

tq Ina :)
tq Noriz...saya selalu baca blog awak:)sy doakan folikel awak membesar dgn jayanya...sama2lah kita berdoa ok...good luck 2 u 2